NAŠA

Paleta proizvoda

Britanski PunctureSafe je vrhunsko brtvilo za probušene gume koje jamči visoku kvalitetu i pouzdanost.

High Speed Grade

Brtvilo za automobile, motocikle, laka dostavna vozila, lake prikolice, kampere i kamp-kućice.
Namijenjeno vozilima čija brzina dosiže i 270 km/h
Brtvi rupu nastalu stranim objektom promjera do 6 mm.
Prepoznatljive plave boje.
Polimeri u mješavini omogućuju dugotrajno izlaganje visokim temperaturama tijekom vožnje visokim brzinama (do 270 km/h).Ako je primijenjen za prikladno vozilo, polimer neće sakriti ili maskirati pukotinu koja bi bila opasna za integritet gume.

Heavy Duty Grade

Brtvilo za teža dostavna vozila, kamione i autobuse.
Namijenjeno vozilima čija brzina dosiže do 140 km/h.
Brtvi rupu nastalu stranim objektom do 15 mm.
Prepoznatljive ljubičaste boje.
Polimeri u mješavini omogućuju dugotrajno izlaganje visokim temperaturama tijekom vožnje brzinama do 140 km/h.
Ako je primijenjen za prikladno vozilo, polimer neće sakriti ili maskirati pukotinu koja bi bila opasna za integritet gume.

Extra Heavy Duty Grade

Brtvilo za radne strojeve, traktore, ATV vozila, teške kamione koji često silaze sa asfalta te bilo kakva off-road vozila, ukoliko im brzina ne prelazi predviđenu brzinu.
Namijenjeno vozilima čija brzina ne prelazi 80 km/h.
Brtvi rupu nastalu stranim objektom do 30 mm. Ipak, valja naglasiti da je taj promjer ograničen na cca 20 mm u slučaju vozila sa manjim dimenzijama kotača (recimo ATV vozila, golf vozila itd.)
Prepoznatljive zelene boje.
XHD Grade nije prikladan za vozila koja postižu velike brzine!
Ako je primijenjen za prikladno vozilo, polimer neće sakriti ili maskirati pukotinu koja bi bila opasna za integritet gume.

Cycle Grade

Brtvilo za sve vrste bicikala sa tzv. Schrader ventilima.
Nije prikladno za uske Presta ventile!
Prepoznatljive narančaste boje.

ISO 9001:2015 Certifikat

I PunctureSafe ima neka ograničenja

Želite ugraditi jedan od gelova PunctureSafe u kotače svog vozila?
Svakako imajte na umu sljedeća ograničenja:

a) izrazito niskoprofilne gume za HS Grade: zbog „kvadratnog” presjeka, PunctureSafe se ne može rasporediti na način kako to čini u „normalnoj” gumi

b) kod guma koje su označene sa Acoustic/Silent (nekad prisutne na e-vozilima) treba izbjegavati PunctureSafe, jer su te gume obložene pjenom sa unutarnje strane, koja onemogućuje ravnomjerno oblaganje unutrašnjosti gume gelom

c) Postupak kod popravka probušene gume u kojoj NIJE bio PunctureSafe: ukoliko probušite gumu u kojoj niste imali gel, moguće ju je zabrtviti koristeći PunctureSafe, no bit će potrebno par kraćih vožnji (cca 200-300 m) i dodatno pumpanje guma zrakom nakon svake, dok se gel ravnomjerno ne rasporedi po unutrašnjosti gume i ne počne vršiti svoju prvobitnu funkciju. Bolje spriječiti nego liječiti – pravovremeno instalirajte PunctureSafe u kotač!

d) Kod teške off-road upotrebe, primjerice u kamionima-kiperima na gradilištima ili traktorima u šumi, česta bušenja guma će potrošiti rezervoar gela u gumi znatno ranije nego pri uobičajenoj primjeni na asfaltu.
Pogledajte videozapis i pratite proces – svaki put kada se dogodi bušenje gume, minimalna količina brtvila u djeliću sekunde izađe iz gume prije nego što je zabrtvi. Događa li se to dnevno ili tjedno, količina brtvila će se smanjivati brže nego kod uobičajene uporabe te periodički dobro nadopuniti količinu brtvila i/ili postaviti nešto veću količinu brtvila pri samoj instalaciji.

Napomena za korisnike: kod prve instalacije gela PunctureSafe pri pokretanju vozila gel se ravnomjerno raspoređuje do brzine od otprilike 45 km/h. Ako prođete kilometar-dva po gradskim ulicama, prije nego što na nekoj većoj cesti prijeđete navedenu brzinu, vjerojatno nećete ništa osjetiti. Međutim, ako iz stajaće pozicije nakon instalacije krenete živahno te u nekoliko desetina metara dosegnete brzinu od 45 km/h, vrlo vjerojatno ćete pri brzini od 45 km/h osjetiti sekundu-dvije trešnje volana, sve dok se gel ravnomjerno ne rasporedi. Također, ako vam vozilo stoji dulje od nekoliko dana, pa gel zbog sile teže lagano iscuri sa stijenki gume u ‘lokvicu’ na dnu gume, ta se situacija može ponoviti.